Infrarood verwarming van ThermIQ

Infrarood verwarming van ThermIQ

De panelen wekken de infraroodwarmte op middels de semiconductor laag, die is aangebracht op een plaat van veiligheidsglas. Deze specifieke laag wordt gemaakt d.m.v. ons speciale chemische recept. Onze technologie voorziet in juiste samenstelling en dikte van deze laag, waardoor het gewenste gebied van infrarood wordt bereikt. Hiermee wordt zorg gedragen voor het prettige en gezonde gevoel aan warmte, wat zo kenmerkend is voor de ThermIQ panelen.

Het paneel wordt afgebouwd met isolatie, een aluminium frame met achterwand en het elektrische systeem. D.m.v. het toepassen van sensoren wordt voorzien in communicatie met het paneel. In samenwerking met de klimaatregelsystemen van ThermIQ (zie specifieke brochure) wordt bovendien voorzien in optimale bezuiniging in energieverbruik en het slim regelen van series van panelen ter voorkoming van schommeling in belasting van het elektriciteitsnet. Kortom een systeem met IQ!

Soorten verwarmingspanelen

De verwarmingselementen van ThermIQ zijn standaard verkrijgbaar in 3 afmetingen en in 2 kleuren. De infraroodpanelen zijn uitgerust met een aluminium frame en eenvoudig te monteren met bijgeleverde beugels. Ze zijn estetisch passend in alle interieurvormen.

Verkrijgbare afmetingen en coatings

De huidige afmetingen van onze infrarood panelen zijn: 120 x 60 cm, 120 x 30 cm en 60 x 60 cm

Onze panelen zijn standaard verkrijgbaar wit of zwart, met de keus glanzend of gesatineerd. Bovendien zijn er speciale uitvoeringen op aanvraag mogelijk. Bijvoorbeeld in alle mogelijke RAL kleuren. U kunt de kleur kiezen die het beste past bij uw interieur.

Naast een effen coating is het ook mogelijk om een decoratieve coating op de panelen aan te laten brengen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de afbeelding van een eigen foto, een logo of een schilderij.

Richard de la Roy is ruim 25 jaar actief binnen de bouwwereld als isolatie-specialist. Vanuit dit specialisme heeft Richard ontwikkelingen en innovaties gevolgd die verbonden zijn met de bouwwereld in relatie tot respect voor het milieu.
De stap naar het ‘Cradle to Cradle’ principe was daarmee geboren.
Richard de la Roy is voortdurend op zoek naar eindproducten die het label ‘Cradle to Cradle’ (C2C) kunnen en mogen dragen.
Een C2C product moet vaak gezien en geplaatst worden in een groter systeem. Hiervoor is know-how en visie nodig. Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van een C2C product dat enerzijds zorgt voor een beter milieu maar anderzijds ook voldoende basis heeft om een stuk marktaandeel te verwerven. Daarbij is de focus veel meer op eco-effectief in plaats van eco-efficient.

C2C is nauw verweven met termen als: groen, duurzaam, kostenbesparing, imago en rendement.

Internationaal netwerk
Richard de la Roy heeft een internationaal netwerk opgebouwd waardoor hij in staat is (nieuwe) C2C producten te vinden en te ontwikkelen.

Werkwijze
C2C moet aansluiten bij de behoefte en opvattingen van een bedrijf. Eco-Makelaar hanteert de volgende stappen om het C2C bij een bedrijf te laten aansluiten:

  • Het creĆ«ren van een een uitgangssituatie door middel van het formuleren van een bedrijfs- en/of productanalyse is een eerste belangrijke stap.
  • Wanneer deze eerste stap gedegen uitgevoerd is, worden doelstellingen geformuleerd. Wanneer deze doelstellingen concreet geformuleerd zijn, zullen er acties en middelen gezocht moeten worden.
  • Het formuleren van acties en het zoeken naar middelen zijn de kernactiviteiten van Eco-Makelaar.
  • Last but not least is het het evalueren de meest belangrijke stap om het proces verder te kunnen sturen.

 

Branches
Eco-Makelaar is vooral thuis op het gebied van C2C wanneer het gaat om de volgende branches:

  • Bouwwereld (incl. afbouw)
  • Weg- en waterbouw
  • Argrarische sector

Eco-Makelaar is een echte ‘bruggenbouwer’ wanneer verschillende partijen moeten samenwerken in een groter project (architect, adviseur, opdrachtgever) waar C2C in meer of mindere mate centraal staat.